Kuidas hooldada LÖGWOOD epoksiidvaigust ja tammest serveerimisaluseid

  • Et tagada serveerimisaluse puidust osa “kaitsekiht”, soovitame vähemalt korra kuus seda õlitada: vala puidust osale puiduõli ja nühi see puhta käterätiga või svammiga sisse. Lase paar tundi seista ja kuivata liigne õli pabersalvrätikuga ära. Õlitamine muudab puidu veekindlamaks, kiiremini kuivavaks, hügieenilisemaks ning kriimustustele-sisselõigetele vastupidavamaks. NB! Mitte mingil juhul ei tohi õlitamiseks kasutada tavalist toiduõli, mis sõltumata kvaliteedist ja hinnast ajapikku ikkagi räästub ja omandab halva lõhna. Soovitame õlitamiseks kasutada nt. külmpressitud linaseemneõli või mõnda muud looduslikku puiduõli, millega ka meie oma lõikelaudu õlitame- Rubio Monocoat puiduõli, mis on mõeldud lõikelaudade õlitamiseks ning mis võib kokku puutuda toiduga.
  • Ära kasuta serveerimisaluse pesemisel traatharja või karedat pesukäsna, sest need on serveerimisaluse jaoks liiga abrasiivsed. Lõhuvad pealispinna ja teevad eelneva õlitamise kasutuks. Pese serveerimisalust alati pesulapi või pehme käsnaga.
  • Me ei soovita serveerimisalusel hakkida/lõikuda. Pigem kasutada toidu serveerimiseks antud serveeirmisalust, kuid kui plaanid siiski omal vastutusel hakkida/lõikuda, kasuta selleks pigem teravamapoolseid nuge ning kasuta hakkimiseks/lõikumisek puidust osa. Nüri nuga nõuab jõulisemat kohtlemist ja seeläbi saab ka serveerimisalus rohkem kannatada. Sellest tulenevalt võivad
    bakterid väikestesse vagudes pesitsema hakata ja liiguvad sealt toidu külge edasi. Pese serveerimisalust peale igat kasutuskorda. Tee seda kuuma vee ja nõudepesuvahendiga ning loputa korralikult. Soovitame kasutada pigem “öko” märgistusega või looduslikke nõudepesuvahendeid, sest kahjulike ainetega nõudepesuvahendid jätavad oma jälje ka pärast mitmendat loputuskorda. Kuivata rätikuga koheselt peale pesu.
  • Mõni toit määrib serveerimisalust rohkem kui teised. Kui granaatõunast või punapeedist on jäänud puidust osale tugevad plekid, saad neist lahti toimides nii: raputa serveerimisaluse puidust osale meresoola ja hõõru see poole sidruni abil laiali ringjate liigutustega. Loputa veega ning korras ta ongi. Vajadusel korda tegevust. Sidrunimahl desinfitseerib ja eemaldab ebameeldiva lõhna, sool omakorda aitab mustust maha hõõruda.
  • Puit on väga kapriisne materjal, mis liigse niiskuse või ka kuivuse korral hakkab n-ö mängima. Puit võib minna kaardu, kõveraks või paisuda. Selle ennetamiseks proovi vältida liigniiskeid kui ka -kuivi kohti, ära jäta antud serveerimisalust kraanikaussi ligunema ning kindlasti ära pane teda nõudepesumasinasse (uuuh, nii kõle koht), sest nõudepesumasina kuum vesi ja õhk võivad antud aluse ära rikkuda, tema kaitsekihi eemaldada ning selle eluiga kindlasti poole võrra kui mitte rohkem lühendada.
  • Ära kasuta serveerimisalust kuumaalusena.

    Lisaküsimuste korral kirjuta meile info@maerand.com või võta ühendust
    läbi meie Facebooki lehe (facebook.com/maerandgrupp)