Mäerand Grupp Peipsimaa X Arengufoorumil

01.12.22 toimus Alatskivi lossi sõiduhobuste tallis Peipsimaa X Arengufoorum, kus arutati Peipsimaa piirkonnaga seotud arendustegevusi ning kuulati inspireerivaid sõnavõtte. Samuti tunnustati üritusel piirkonna tublisid tegijaid.

Pärast Peipsiääre valla arendusspetsialisti Kristina Virro tervitussõnu, tegid MTÜ Peipsimaa Turismi esindajad ülevaate Peipsimaal seni toimunust ja tulevikuplaanidest. Kaia Lehtsaar Lõuna-Eesti Turismiklastrist rääkis põgusalt turismisihtkohtade arendusorganisatsioonide olemusest ning edasistest koostöövõimalustest. Maaturismi esindaja Raili Mengel tegi ülevaate tulevast Sauna-aastast 2023 ning puudutas oma sõnavõttudega turismimaailma edasist tulevikku.

Ürituse teises pooles motiveeriti publikut inspiratsiooniloengutega. Astra Mäerand rääkis linnast maale kolimisest ja ettevõtte loomisest. Peipsimaal rändamise kogemustest ja Metsa matkarajast tegi kaasahaarava ülevaate spordientusiastist maailmarändur Kertu Jukkum. Urmo Aava rääkis Rally Estonia korraldamisest, kordaminekutest ning Peipsimaa kiiruskatsetest.

Pilt: Aive Tamm

Foorumil tunnustati Peipsimaa parimaid neljas kategoorias.
Kuldkalaga premeeriti järgmisi Peipsimaa tegijaid:
Parim turismiarendaja 2022
Annika Oras / SA Kalevipoja Koda
Parim turismitegu 2022
Pöörane täiskuuöösööming / Maitseelamuse Koda
Parim turismiobjekt 2022
RMK Alutaguse Rahvuspargi Külastuskeskus
Parim uustulnuk 2022
Rally Estonia kiiruskatsed Peipsimaal / MTÜ Estonian Autosport Events
Annika Oras on pühendunult juhtinud Kääpal Kalevipoja Koda. Ta on oma kogukonna hing ja eestvedaja. Samuti veab ta juba aastaid Kääpa OTT-i tegevust, suunates tähelepanu kohalikele tootjatele ja nende toodangule.
Pöörane täiskuuöösööming on omanäoline toidusündmus, mis leidis publikuhuvi ja rohke külastatavuse. Algselt uskumatu ideena tundunud üritus õnnestus suurepäraselt ja tervelt 27 üheõhtu restorani avasid oma uksed Peipsimaal.
RMK Alutaguse Rahvuspargi Külastuskeskus on justkui Alutaguse rahvuspargi lõunavärav, kus enne elamusterohket retke saab tutvuda rahvuspargi väärtuste ja külastusvõimalustega.
MTÜ Estonian Autosport Events on Eesti ühe suurima spordisündmuse – WRC etapi Rally Estonia – toonud Peipsimaa piirkonda (Mustvee ja Peipsiääre katsed). Peipsiääre kiiruskatset on peetud üheks keerukamaks ja huvitavamaks katseks Rally Estonial, mida oodatakse ka edaspidi.

Sellel aastal on Peipsimaa kuldkalad tehtud Koduplaadid OÜ poolt ning tunnuskirjad Mäerand Grupp OÜ poolt.


Pilt: Kadri Kaio

Peipsimaa Arengufoorumi korraldamist toetas Peipsiveere programm. Postituse tekst: Visit Peipsi Facebook’i lehelt